Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Misstänkt Oxiebrännare anhållen på nytt

Den 27-årige mannen som misstänks för en av bilbränderna som drabbat Oxie har anhållits på nytt. Polisen anser sig kunna knyta honom till ytterligare en brand.

Bilen som sattes i brand på Oshögavägen blev totalförstörd.Bild: Patrick Persson
Det rör sig alltså om samme person som polisen hämtade in till förhör förra fredagen, och sedan höll inlåst över helgen.
Läs också 27-åring anhållen för Oxiebrand
Mannen delgavs misstanke om ett fall av skadegörelse genom att ha satt fyr på en bil på Oshögavägen den 16 september.
Trots att misstankarna mot 27-åringen kvarstår valde kammaråklagare Pia Björnsson att släppa honom på fri fot. Risken att han förstör utredningen anses inte tillräckligt stark – heller inte att han skulle återfalla i brott.
– Eftersom det bara är en brottsmisstanke så är det svårt att påstå en tydlig recidivfara [återfallsrisk], sade Pia Björnsson till Sydsvenskan i måndags.
Branden den 11 september.Bild: Patrick Persson
Läs också Misstänkte Oxie-brännaren släppt – trots att misstankar kvarstår
Men under torsdagen ansåg hon att polisen har samlat tillräckligt starka bevis för att anhålla 27-åringen för en ny bilbrand, den här gången den 11 september på Oshögavägen. Även detta fall klassas som skadegörelse.
– Det är nya omständigheter som tillkommit efter att han försatts på fri fot, säger Pia Björnsson.
27-åringen har i intervju med Kvällsposten uppgett att han är oskyldig och kritiserat hur polisen och medier dömt honom på förhand. I intervjun uppger 27-åringen att uppmärksamheten lett till att han blivit hotad.
– I allmänhetens ögon är jag redan dömd. Men man kan inte hänga ut mig och döma mig innan rätten har gjort det, säger 27-åringen till Kvällsposten.
Gå till toppen