Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt Oxiebrännare anhållen på nytt

Den 27-årige mannen som misstänks för en av bilbränderna som drabbat Oxie har anhållits på nytt. Polisen anser sig kunna knyta honom till ytterligare en brand.

Bilen som sattes i brand på Oshögavägen blev totalförstörd.Bild: Patrick Persson
Det rör sig alltså om samme person som polisen hämtade in till förhör förra fredagen, och sedan höll inlåst över helgen.
Läs också 27-åring anhållen för Oxiebrand
Mannen delgavs misstanke om ett fall av skadegörelse genom att ha satt fyr på en bil på Oshögavägen den 16 september.
Trots att misstankarna mot 27-åringen kvarstår valde kammaråklagare Pia Björnsson att släppa honom på fri fot. Risken att han förstör utredningen anses inte tillräckligt stark – heller inte att han skulle återfalla i brott.
– Eftersom det bara är en brottsmisstanke så är det svårt att påstå en tydlig recidivfara [återfallsrisk], sade Pia Björnsson till Sydsvenskan i måndags.
Branden den 11 september.Bild: Patrick Persson
Läs också Misstänkte Oxie-brännaren släppt – trots att misstankar kvarstår
Men under torsdagen ansåg hon att polisen har samlat tillräckligt starka bevis för att anhålla 27-åringen för en ny bilbrand, den här gången den 11 september på Oshögavägen. Även detta fall klassas som skadegörelse.
– Det är nya omständigheter som tillkommit efter att han försatts på fri fot, säger Pia Björnsson.
27-åringen har i intervju med Kvällsposten uppgett att han är oskyldig och kritiserat hur polisen och medier dömt honom på förhand. I intervjun uppger 27-åringen att uppmärksamheten lett till att han blivit hotad.
– I allmänhetens ögon är jag redan dömd. Men man kan inte hänga ut mig och döma mig innan rätten har gjort det, säger 27-åringen till Kvällsposten.
Gå till toppen