Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

27-åring begärs häktad för två bilbränder i Oxie

Han anhölls, släpptes och anhölls igen. Nu begär åklagare 27-åringen häktad, misstänkt för två bilbränder i Oxie.

Bilbranden på Oshögavägen i Oxie 16 september förra året.
Redan förra fredagen hämtade polis in 27-åringen till förhör. Han anhölls då misstänkt för att ha tänt eld på en bil på Oshögavägen i Oxie 16 september.
Efter helgen valde kammaråklagare Pia Björnsson att släppa honom. Risken för att han skulle förstöra utredningen eller återfalla i brott ansågs då inte tillräckligt stor.
Bara dagar senare, i torsdags den här veckan, anhölls mannen på nytt.
– Det är nya omständigheter som har tillkommit efter att han försattes på fri fot, sa Pia Björnsson på torsdagen.
På fredagen tog hon beslutet att begära honom häktad. Under lördagen ställs 27-åringen inför häktningsdomaren på Malmös rättscentrum.
Nu misstänks han för två bilbränder.
– Det är stor skillnad på att vara på sannolika skäl misstänkt för två fall av skadegörelse, jämfört med ett. Det handlar om recidivfaran [återfallsrisken]. Sen får vi se vad tingsrätten säger, säger Pia Björnsson.
27-åringen har i en intervju i Kvällsposten hävdat att han är oskyldig och kritiserat hur polisen och medier dömt honom på förhand.
Gå till toppen