Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Guld och brons till Skåne i yrkes-EM

Yrkes-EM i Budapest är en framgång för skånska deltagare. Kocken Viktor Thulin från Genarp tog guld och hotellreceptionisten Emil Fäldt från Malmö tog brons.

Viktor Thulin, guldmedaljör i yrkes-EM som till vardags arbetar på Marriott hotel i Köpenhamn.Bild: Viktor Fremling/Yrkeslandslaget
Grattis till vinsten, Viktor Thulin!
– Tack! Nu har jag hunnit smälta det lite, i går kväll kunde jag inte fatta. Jag bara sprang upp på scenen. Detta är verkligen jättestort för mig.
Vad testades i tävlingen?
– Vi fick laga sex olika rätter. Vi hade fått veta i förväg vad vi skulle göra, men det fanns några hemliga ingredienser. Och plötsligt blåste de i en visselpipa och då var det ”cooking battle” med uppgiften att slå en majonnäs och göra små 3-millimeterskuber av morötter som de sedan stod och mätte med linjal.
Vilken är din styrka?
– Jag är väldigt organiserad och jobbar rent. I denna tävling är det tidspressat så jag satsade på lite enklare mat och på att verkligen få fram smakerna. Det gick ju hem.
Hur firar du?
– I går var det efterfest, vi åt med laget. Nu ska jag fira med familjen.
Vem skulle du helst laga mat till?
- Kocken Tommy Myllymäki, honom har jag följt sedan jag var liten och ser fortfarande upp till.
Kommer du att fortsätta tävla?
– Ja, min dröm är att komma med i det riktiga kocklandslaget.
Muraren Adam Kristensson, som liksom Viktor Thulin och Emil Fäldt är skolade på Vipan i Lund, mötte tufft motstånd och nådde inte till prispallen.
Läs också Han ska tävlingsmura i Budapest
Emil Fäldt, glad bronsmedaljör.Bild: Viktor Fremling/Yrkeslandslaget
Gå till toppen