Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF-basen: ”Ingen kontakt med United”

Storklubben Manchester United jagar backförstärkningar. Och riktar blickarna mot HIF:s Andreas Granqvist.
– För mig spelar Granen med oss 2019, säger ordförande Krister Azelius.

Andreas Granqvist.Bild: PETTER ARVIDSON
Gör Andreas Granqvist en Henrik Larsson, och lämnar HIF för Manchester United under januarifönstret?
Enligt sajten FotbollDirekt har Premier League-klubben förhört sig om möjligheten att förstärka försvaret med landslagets och HIF:s lagkapten.
Ordförande Krister Azelius har precis fått ta del av uppgiften när Sporten når honom.
– Det här är en nyhet för oss. Vi har inga kontakter med United. För mig spelar Granen med oss 2019.
Om det kommer bud på Granen, kan HIF tänka sig släppa honom?
– Skulle vi få en förfrågan av den digniteten får vi förhålla oss till det då, säger Krister Azelius.
I HIF-podden utvecklar Andreas Granqvist själv sin syn på ytterligare utlandsäventyr:
– Efter VM fanns det ett antal klubbar som visade intresse, men det var inte på den nivån där jag kände att det var aktuellt. Skulle jag stanna ute så skulle det vara något det inte gick att tacka nej till och där var vi inte.
Vilken nivå pratar vi?
– Ett lag som spelar i Champions League och fajtas i sin liga om titlar. En svensk gammal 33-åring är det inte så enkelt att hitta den klubben för.
Om det kommer något i vinter?
– Jag vill ha semester, säger Granqvist med ett skratt innan han utvecklar:
– När jag väl bestämde mig för att flytta hem så var det ganska enkelt. Jag är en person som inte brukar ångra mig. Beslutet var väl genomtänkt. Sen är det en fråga för Helsingborgs IF också om det kommer ett alternativ, ett kortare lån a´la Henke Larsson [som lånades ut till just Manchester United vintern 2007], men jag tror inte det är aktuellt.
Hade du öppnat för en sådan?
– Det är jättesvårt att spekulera eftersom det inte har kommit något. Men hade det kunnat hjälpa HIF och gör att jag får ett korttidskontrakt som gjort att jag hade kunnat tävla på en Champions Leaguenivå får man kanske fundera.
– Men det är bara spekulationer och jag ser fram emot att spela i HIF även nästa år och till 99,9 procents chans kommer det att bli så.
Till FotbollDirekt säger Andreas Granqvist så här angående ryktet.
– Jag har ju vetat om att ryska storklubbar vill ha mig och fortfarande vill det. United är otroligt smickrande men jag har ännu inte hört något konkret. Just nu kan jag inte tänka på så mycket annat än HIF. Jag vill betona att jag trivs otroligt bra i HIF.
– Men jag vill ändå inte utesluta någonting. Om exempelvis en storklubb kommer med någonting i januari, då får vi se, men samtidigt måste HIF i så fall vara med i båten, betonar han.
Gå till toppen