Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lindab flyttar kontorsverksamhet till Malmö

Det Bjärebaserade industriföretaget Lindab flyttar kontorsverksamhet till Universitetsholmen i Malmö. Syftet är att företaget lättare ska kunna rekrytera spetskompetens.

Kontorshuset Aura i Malmö.Bild: Skanska Öresund
Den nya adressen är i Skanska Öresunds snart färdigbyggda kontorskomplex, Aura på Universitetsholmen, med planerad inflyttning under sommaren nästa år. Tanken är att det nya kontoret, med en planerad bemanning på runt ett tiotal personer, ska bli en satellit till Lindabs huvudkontor i Grevie.
Med etableringen vill Bjärebolaget öka sina möjligheter att attrahera relevant arbetskraft till utvecklingen av bolagets kärnområden; ventilation för inomhusklimat och byggkomponenter i stål och plåt.
Ola Ringdahl är koncernchef för Lindab.Bild: Lindab
– Med vår etablering i Malmö skapar vi en modern mötesplats för våra koncernanställda runt om i Europa med goda kommunikationsmöjligheter. Den dynamiska regionen lockar med ett aktivt näringsliv, en ung befolkning och närhet till ledande universitet, säger Ola Ringdahl, koncernchef för Lindab.
Han sticker inte under stol med svårigheterna att locka vissa typer av förmågor till Bjärehalvön, och talar om ett ökat behov av att vara en attraktiv arbetsgivare för att kunna konkurrera om talangerna.
– Vi behöver andra typer av kompetenser till vår verksamhet, inte minst inom det digitala, och den typen av kompetens är generellt sett svårare att rekrytera till mindre orter, säger Ola Ringdahl som också menar att den kommande filialen i Malmö inte ska ses som början till en flytt av Lindabs huvudkontor från Grevie.
– Man ska inte se att etableringen i Malmö sker på bekostnad av något, utan snarare som ett komplement till vår huvudsakliga verksamhet på Bjärehalvön med cirka 800 medarbetare. På det här viset får vi helt enkelt en bredare rekryteringsbas, säger Ola Ringdahl.
Gå till toppen