Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordmisstänkt överlämnade sig frivilligt

Efter tre månaders efterlysning kom den mordmisstänkte mannen självmant in till polisen. Han säger att han inte visste att han var jagad. Nu ställs han inför häktningsdomare.

I måndags klockan 13 steg den 21-årige mannen in på polishuset tillsammans med sin advokat.
– Vi tog en kontakt med polisen och gick själva in, säger advokat Sven-Eric Ohlsson.
Då hade hans klient varit efterspanad sedan dagen efter mordet och mordförsöket i Nydalaparken i juli.
Fyra män är nu misstänkta för mord och mordförsök den 3 juli i år i Nydalaparken.Bild: Patrick Persson
Dödsskjutningen ägde rum vid 15-tiden den 3 juli. Två män, 24 och 28 år, hade stämt möte med människor de litar på. Men blev i stället beskjutna, enligt vad polisutredningen visar. Den yngre mannen dog av skotten. Den äldre överlevde.
Han berättar, enligt uppgifter till Sydsvenskan, att mördarna höll ett vapen mot ansiktet på honom och tryckte av. Men antingen var ammunitionen slut eller så var det något fel på vapnet. Det klickade.
Delvis tack vare den överlevandes berättelse och delvis tack vare annan polisutredning kunde tre unga män snabbt gripas och häktas. Polisen hade övervakning på de misstänkta i en bedrägeriutredning.
Läs också Polisen: Malmös grövsta kriminella ligger bakom bank-id-bluffarna
Nu, när den fjärde mannen har begärts häktad, framgår det att han blev anhållen i sin frånvaro redan 07.50 dagen efter mordet.
Enligt advokat Ohlsson hade mannen inte omedelbart insett att han var efterlyst förrän nyligen. Underförstått: då hade han överlämnat sig tidigare.
– Han förnekar brottet, är advokatens enda kommentar till utredningen.
– Resten får anstå till [häktnings]förhandlingen.
Klockan 09.30 på fredagen ställs mannen inför häktningsdomare.
Gå till toppen