Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen försöker knyta 27-åring till fler Oxiebränder

Han greps, men släpptes, och greps igen. Nu är den 27-årige mannen häktad för två av det senaste årets många anlagda bränder i Oxie.
– Vi tittar på möjligheten att koppla honom till flera av bränderna, eftersom det är samma tillvägagångssätt, säger åklagare Pia Björnsson.

27-åringen hade varit skuggad länge när han greps den senaste gången torsdagen den 27 september. Skuggad i omgångar, kan man säga. För polisen hade inte manskap att följa honom dygnet runt, trots att han var huvudmisstänkt för den långa raden bränder som drabbat främst grannskapet till Oshögavägen under 2018.
Läs också Polisens huvudspår om Oxiebränderna: tidigare häktad – som erkände men släpptes
I stället fokuserade man på de viktigaste tiderna – mellan klockan 22 och 04, då de flesta bränderna anlagts. Enligt Sydsvenskans uppgifter är de flesta startade på samma sätt. Exakt hur berättar inte källan, för att undvika efterapningar.
Spåren från en av bilbränderna som 27-åringen är häktad för.Bild: Patrick Persson
Åklagare Pia Björnsson bekräftar att flera av bränderna anlagts på samma sätt och att utredningen är inriktad på att knyta dem till den häktade, om möjligt.
– Det är både tekniska utredningar och förhör som återstår, säger hon.
– Men för närvarande är han endast häktad för två tillfällen av skadegörelse genom brand.
När han greps och släpptes förra gången, för två veckor sedan, svor han sig fri i en intervju i Kvällsposten och upplevde sig orättvist utpekad.
Han nekar helt till brott, men är häktad i en första omgång till nästa lördag.
Gå till toppen