Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Maria Küchen: Pippi i Rinkeby väcker känslor

Sedan 1988 har barn i Rinkeby årligen gästats av Nobelpristagaren i litteratur. Den belönade författaren uppvaktas med luciatåg och får ett häfte om sitt verk som barnen har skrivit och ritat. Flera pristagare har sagt att de upplevt sitt besök i Rinkeby som Nobelveckans höjdpunkt.
I år finns ingen litteraturpristagare, men Gunilla Lundgren – författare och eldsjäl bakom Nobelpristagarnas besök i orten – driver en skrivarverkstad, "Pippi i Rinkeby".
Barnen älskar det. Hanif Bali, riksdagsledamot för M, är mer tveksam, att döma av en tweet.
Som kommentar till Lundgrens projekt har han spridit hånfulla kommentarer på nätet och en bild på Pippi med en bilbrand i bakgrunden.
Hanif Bali markerar visserligen samtidigt mot att “destillera – av alla aktiviteter som sker i förorterna – till bilbränning”, men denna bild gör just det.
Det är mycket allvarligt och M:s ledning behöver nu till sist vidta åtgärder. Balis beteende hör inte hemma i en demokratisk lagstiftande församling.
FOTNOT: Det här är en rättad version av den här texten. I den har vi förtydligat att den bygger på en tweet av Hanif Bali, men att det finns andra tweets som nyanserar hans ställningstagande kring "Pippi i Rinkeby". För att förtydliga detta har vi också bytt rubrik. Vi har erbjudit Hanif Bali replik men han har inte återkommit.
Gå till toppen