Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

360 nya bostäder – tågen banar väg för byggboom i byarna

Inom tio år kan Vellinge växa till 44 000 invånare enligt prognoserna. I pågatågens spår väljer fler nyinflyttade familjer byarna i östra kommundelen, som får en byggboom på uppåt 360 nya bostäder på några få år.
– Nu har jag kommit hem, säger Emelie Andersson, 16 år, som just flyttat till Västra Ingelstad.

"Nu har vi kommit hem". Mormors spegel och matbord är på plats i den nya hyresrätten i Västra Ingelstad, där Catharina Andersson och hennes döttrar Isabella, 12 år, och Emelie, 16 år, flyttade in för några veckor sedan. Det enda familjen egentligen saknar i byn är en mataffär.Bild: Peter Frennesson
Den 1 september var dagen när Västra Ingelstad passerade den magiska gränsen tusen invånare. Då var det inflyttningshelg för de sista hyresgästerrna i Vellingebostäders projekt Jordholmen. En av familjerna som kom på plats i de 78 nya hyresrätterna intill pågatågsstationen var Catharina Andersson och hennes döttrar Emelie, 16 år, och Isabella, 12 år.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen