Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Beväpnade rånare slog till mot villafamilj i Stora Hammar

På lördagskvällen skedde ett väpnat rån mot en privatbostad i Stora Hammar. Tre män tog sig in i bostaden med hot och våld, och minst en av dem var beväpnad med ett pistolliknande föremål.

Klockan 20.57 fick polisen ett samtal från en familj i Stora Hammar som hade blivit utsatt för ett väpnat rån i bostaden.
Tre män tog sig in i villan genom hot och våld, och en eller flera av gärningsmännen hade ett pistolliknande föremål.
– Vi betraktar det som ett rån mot en privatbostad, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral, i samband med händelsen.
Inga skott avlossades och ingen person blev fysiskt skadad. Gärningsmännen fick med sig en enda sak: en dyrbar klocka och flydde sedan till fots.
Polisen arbetade intensivt i ärendet under lördagsnatten. Man sökte i området med hundpatrull och stoppade ett antal fordon för kontroll i Höllviken, Ljunghusen, Skanör och Falsterbo.
Vid söndag lunch fanns ännu ingen gripen.
– Nu bearbetar vi de spår vi har, för att se om vi kan gå vidare. Efter helgen kommer det sannolikt att läggas över på en utredare för grova brott, säger Mattias Rasmusen som är inre befäl vid polisen i Ystad.
Polisen vill inte gå ut med något signalement i nuläget.
Gå till toppen