Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hård strid på kniven väntar i Brasilien

Militärdiktaturen var av godo, fula kvinnor förtjänar inte att våldtas och hellre en död son än en homosexuell. Trots kontroversiella uttalanden är stödet för Jair Bolsonaro starkt. Men frågan är om missnöjesrösterna räcker när hans motståndare manar till enad front för att rädda Brasiliens demokrati.

Anhängare till Jair Bolsonaro på plats utanför hans bostad i Rio de Janeiro.Bild: Ricardo Borges/AP/TT
Han har skapat rubriker och orsakat stort rabalder under sin presidentvalskampanj som har genomsyrats av kvinnofientliga, rasistiska och homofoba tirader. Men i stället för att ligga honom i fatet har det snarast gynnat högerkandidaten Jair Bolsonaro – som har vunnit många röster till följd av ett stort och pyrande folkligt missnöje över det politiska etablissemanget. Han har på ett skickligt sätt lyckats framställa sig själv som en "outsider" som ska rensa upp i träsket trots att han själv har varit politiker länge.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen