Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Polisen söker vittnen efter väpnade rånet mot barnfamiljen

Polisen söker vittnen efter det väpnade rånet mot en barnfamilj i Höllviken under lördagskvällen.
– Det är ett allvarligt brott och en väldigt ovanlig händelse att en familj utsätts i sitt hem på det här sättet, säger förundersökningsledare Karl-Magnus Hansson.

Samtalet från familjen kom in till polisen klockan 20.57 i lördags kväll. Tre män hade genom hot och våld tagit sig in i deras villa och minst en av gärningsmännen hade ett pistolliknande föremål.
I huset fanns vid tillfället ett par i 40-årsåldern och deras gemensamma barn. Även en kompis till barnet var på besök i bostaden.
När gärningsmännen tvingat sig in i bostaden ska en av de vuxna ha fått ett slag och blivit nedtryckt mot golvet, medan vapnet riktades mot den andra föräldern.
Gärningsmännen fick med sig en dyrbar klocka som låg på ett bord i samma rum och lämnade sedan platsen springandes. Enligt förundersökningsledare Karl-Magnus Hansson vid polisen i Trelleborg är det oklart om de hade en väntande bil i närheten.
Har ni kunnat se något motiv till rånet?
– Inget alls, säger Karl-Magnus Hansson.
Efter händelsen har polisen hört vittnen i området och också fått in tips från boende inåt centrala Höllviken. Under lördagskvällen sökte hundpatruller av platsen utan resultat och polisen kontrollerade bilar i Höllviken, Ljunghusen, Skanör och Falsterbo.
Gav fordonskontrollerna något?
– Det är inget som jag kan gå in på, säger Karl-Magnus Hansson.
Varför stoppade ni bilar nere på Näset?
– Vad jag har sett var det inget tips om att personerna rört sig i den riktningen, men vi prövar alla möjligheter. Man ska inte alltid tänka sig den mest givna flyktvägen utan försöka jobba brett.
Enligt signalementet var en av gärningsmännen maskerad i svart rånarluva. En av de andra männen hade på sig en stickad kofta, medan den tredje hade en munktröja under en jacka och huvan uppdragen.
Polisen har tillsatt två utredare för att gå igenom ärendet. Under de närmaste dagarna kommer de att hålla kompletterande förhör med vittnen och vill även komma i kontakt med fler boende i området.
– Gärningsmännen har sprungit därifrån. Eventuellt i området kring förskolan Henriks hage och Norrjevägen. Om det är någon som gjort iakttagelser – hundägare eller andra – vill vi få in tips. Det här har inträffat någonstans mellan 20-21, så det är inte jättesent.
Enligt Karl-Magnus Hansson finns det inga övervakningskameror i området där bostaden ligger.
Vad händer nu?
– Vi ska genomföra förhör med familjen och se om vi kan hitta kopplingar till något som har hänt tidigare. Sedan måste vi såklart göra brottsplats- och teknisk undersökning om det finns skäl för det, säger Karl-Magnus Hansson.
– Familjen är såklart skakade. Det här är väldigt traumatiskt och extremt obehagligt för de inblandade.
I nuläget har polisen inga misstänkta till händelsen som rubriceras som grovt rån.
Gå till toppen