Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

En studie visar att mängder av svenskar går till jobbet sjuka, en kryssningskapten ställs inför rätta för olaglig nedsmutsning och målrika matcher i NHL.

Därför jobbar vi sjuka

Jobba eller ligga hemma? Arkivbild.Bild: Erik G Svensson/TT
Mängder av svenskar går till jobbet sjuka. Sju av tio har gjort det någon gång senaste året, och nästan varannan tidsbegränsat anställd för att inte verka lat.
Det riskerar slå tillbaka i form av ökad ohälsa i längden, enligt professor Gunnar Aronsson.
Läs också Därför jobbar vi sjuka

FN:s klimatrapport: Dubbla insatser krävs

IPCC, Panel on Climate Change, höll presskonferens på måndagen.Bild: Ahn Young-joon
För att hålla nere den globala uppvärmningen till 1,5 grader krävs fördubblade ansträngningar, konstaterar FN:s klimatpanel IPCC. Men att klara det målet skulle gynna hela världen, är budskapet.
Läs också FN:s klimatrapport: Dubbla insatser krävs

Kryssningskapten inför rätta för förorening

Kryssningsresor är populära. Men avgaserna gör fartygen kontroversiella. Bilden är från Yokohama i Japan.Bild: Eugene Hoshiko
Kryssningsbjässar som står och bolmar avgaser är ett kontroversiellt fenomen i många hamnstäder världen över. För första gången längs Frankrikes medelhavskust ställs nu en befälhavare på ett nöjesfartyg inför rätta för olaglig nedsmutsning.
Läs också Kryssningskapten inför rätta för förorening

Bolsonaro ställs mot Haddad i Brasilien

Bolsonaro-anhängare firar utanför hans bostad i Rio de Janeiro natten till måndagen.Bild: Ricardo Borges
Extremhögerkandidaten Jair Bolsonaro hävdar att han borde ha vunnit Brasiliens presidentval redan i första omgången. Med 47 procent av rösterna får han nu nöja sig med att möta socialdemokraten Lula da Silvas arvtagare om tre veckor.
Läs också Bolsonaro ställs mot Haddad i Brasilien

Målrikt i nattens NHL-matcher

Lucas Wallmark firar sitt första mål för säsongen, som tog matchen mot Rangers till 5–5.Bild: Karl B DeBlaker/AP/TT
Den ryske centern Andrej Svetjnikov, som valdes tvåa i draften 2018 efter svenske Rasmus Dahlin, gjorde sitt första NHL-mål när Carolina vann över New York Rangers med 8–5. Även Lucas Wallmark gjorde sitt första mål för säsongen.
Gå till toppen