Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Den nionde arkitekturfilmfestivalen drar igång

Dags igen för den årliga arkitekturfilmfestivalen i Lund, ArchFilmLund.
Festivalen hålls i år på Kulturen, med start denna torsdag och målgång på söndag.

En bild ur François-Xavier Destors film om sibiriska Norilsk, "Melting Souls".Bild: François-Xavier Destors
På det fullpackade programmet finns visningar av en rad filmer, föredrag, samtal och barmingel. Årets tema är "What makes a home?".
Festivalen invigs klockan 18.15 på torsdagen av Annika Eklund, Lunds kulturchef. Första film ut är dokumentären "A workshop for peace", om projekteringen av FN-högkvarteret i New York som 1947 samlade världens mest kända arkitekter.
Många Sverigepremiärer blir det, samt den allra första visningen av den svenska filmen "The Noble Snowflake", om Gert Wingårds tävlingsförslag för Nobel Center.
Filmer hämtas från bland annat Italien, Spanien, Australien, Frankrike, Libanon, USA, Polen, Tjeckien och Israel och festivalen gästats av riksarkitekten Christer Larsson, konstnären Monika Gora och litteraturvetaren och konstnären Barbro Westling, med flera.
På www.archfilmlund.se finns hela programmet.
Gå till toppen