Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man knivskars till döds på Rosengård Centrum – en person greps i närliggande lägenhet

En man blev på tisdagsmorgonen knivskuren till döds i en affär inne på Rosengård Centrum. Köpcentret utrymdes och spärrades av. En person greps i en lägenhet i närheten. Den gripne har anhållits misstänkt för mord.

Bild: Bengt Arvidson
Strax efter klockan nio på tisdagsmorgonen larmades SOS om ett bråk inne på Rosengård Centrum. När polis kom till platsen hittades en knivskuren man.
Mannen avled av sina skador.
– Han blev knivskuren till döds inne i en butik, säger presstalesperson Stephan Söderholm.
Polisen fick fram uppgifter som ledde till en husrannsakan i Rosengård. Där greps den man som nu har anhållits som misstänkt för mord.
Polisen spärrade av centret efter dådet.Bild: Bengt Arvidson
Flera personer blev vittne till mordet i affärslokalen.
– Vi har hört personer idag som har lämnat uppgifter som är av betydelse för utredningen, säger kammaråklagare Magnus Pettersson som leder mordutredningen.
Han menar att polisen snabbt vidtog rätt åtgärder.
– Min uppfattning är att det har gjorts bra åtgärder och rätt åtgärder av de poliser som varit på plats i Rosengård idag. Det har lett till att bilden av vad som har hänt är klarare än vad den annars hade varit.
Den dödade mannen och den mordmisstänkte kände varandra sedan tidigare.
– Man har haft någon sorts bekantskap om varandra. Om affärer har varit inblandade i det eller inte, det får vi se. Så vitt jag vet så förekommer de inte i kriminella sammanhang.
Enligt uppgifter till Kvällsposten har polisen hittat en kniv som misstänks ha använts vid mordet.
– Jag kan inte bekräfta det. Vi har gjort fynd under dagen som kan vara av intresse för utredningen. Men vad det är går jag inte in på i nuläget, säger Magnus Pettersson.
Utanför köpcentret mötte Sydsvenskan Yomna Shrayder, som har en butik inne i gallerian.
– Jag skulle in och öppna butiken men polisen säger att det kommer att vara avspärrat hela dagen, säger hon.
En man som Sydsvenskan pratar med utanför köpcentret, berättar att han arbetade inne på sitt kontor inne på gallerian när knivskärningen inträffade.
– Jag märkte inget. Sen såg jag bara att det rusade in en massa poliser i en butik, säger mannen som inte vill uppge något namn.
– Det är hemskt, säger han.
Du har din arbetsplats där inne, vad ska du göra nu?
– Ingen aning. Jag får stanna kvar här utanför och se vad som händer.
– Det här är katastrof, säger en annan man, som inte heller vill uppge sitt namn, om knivmordet.
Vid 11-tiden utvidgade polisen avspärrningarna till att gälla stora delar av parkeringsdäcket på södra sidan av Amiralsgatan – för att lättare kunna komma fram med teknikernas bilar bland de människor som väntade utanför.
Vid 11-tiden skulle avspärrningarna utökas till stora delar av parkeringsdäcket.Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen