Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

"Ullared-Boris" vill lämna över vd-posten på Gekås

Boris Lennerhov är på väg att lämna vd-posten på Gekås. Det ikoniska varuhuset i Ullared har redan vaskat fram ”ett par riktigt vassa kandidater” som är redo att ta över rodret, skriver Market.se.

Boris Lennerhov flaggar för en kommande efterträdare som vd för Gekås i Ullared.Bild: Jenny Leyman och Emma Larsson
I november förra året tvingades Jan Wallberg lämna sitt uppdrag som koncern-vd för Gekås. Istället tog varuhusets forna och mångårige koncernchef, Boris Lennerhov från Båstad, tillfälligt över taktpinnen.
Samtidigt var han tydlig med att han inte tänkte stanna längre än vad som behövdes. Sedan dess företaget jobbat för att hitta en mer långsiktig lösning, och nu börjar saker och ting röra på sig.
– Vi har kommit närmare målet och har ett par riktigt vassa kandidater. Det har varit en noggrann och omsorgsfull process som nu börjar gå mot sitt slut, säger Boris Lennerhov, till Market.se.
Någon gång under nästa vår räknar han med att kunna kliva åt sidan och släppa fram sin efterträdare. Det är dock okänt om styrelsen redan har bestämt sig för någon av aspiranterna.
– Det viktigaste är att vi hittar rätt person. Någon som har social talang, som kan leda en stor organisation i allmänhet och Gekås i synnerhet. Vi är en destination med flera dimensioner, säger Boris Lennerhov till Market.se.
Läs mer: Glasbruksdrängen som blev kungen av Ullared
Gå till toppen