Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu stäms Julles fotbollsklubb – för att han inte får spela i pojklaget

Nu stäms en fotbollsförening i Skåne för att ha diskriminerat Julle, nio år, som inte får spela i pojklaget.
Pojkar och flickor ska helst träna tillsammans, enligt de jämställdhetsmål som Svenska Fotbollförbundet står bakom. Ändå är det ovanligt. Nu utreder förbundet om reglerna ska göras om.

Julle som är född tjej men känner sig som en kille. Nu går han och hans mamma Petra till domstol för hans rätt att få spela i fotbollsklubbens pojklag.Bild: Lars Brundin
I helgen skrev tidningen om Julle, nio år, som inte får spela i den lokala fotbollsklubbens pojklag. Julles juridiska kön är flicka men han känner sig som en pojke. Klubbens beslut att inte låta honom spela i pojklaget har lett till att klubben nu stäms i domstol för diskriminering. Fotbollsklubben och antidiskrimineringsbyrån Malmö mot diskriminering hade ett möte under tisdagen, och efteråt sade Johanna Ingemarsson på Malmö mot diskriminering att man nu går vidare med en stämningsansökan i tingsrätt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen