Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dykarna famlar i mörkret efter Lelle Hildebrands kropp

Finns den försvunne turnéledaren Lelle Hildbrands kropp på botten av det kolsvarta stenbrottet intill sjön Immeln? Under två dagar ska sex dykare från Sjöpolisen försöka hitta svaret, genom att gräva runt i dyn på 35 meters djup.

– Det har inte varit enkelt att rigga den här dykningen, säger Bo Lundqvist, till höger. Personal från Kristianstads kommun har varit på plats vid det otillgängliga stenbrottet och fäst rep för poliser och medierepresentanter att hålla sig i.Bild: Jonas Nyrén
Bo Lundqvist är precis lagom friluftsklädd. Chefen för Skånepolisens Kalla fall-grupp står på kanten till Jedenryds stenbrott i morgondimman. Han tittar koncentrerat på en orange boj. Kring den kretsar de sex i våtdräkt från Sjöpolisens dykenhet. De åker fram och tillbaka i sin lilla båt av aluminium. De tänder sina strålkastare och stiger nedåt, två åt gången.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen