Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgare har samlat in drygt 120 000 kronor till letandet efter försvunnen VM-hund

Den colombianska agility-hunden Leela försvann från VM-tävlingarna i Kristianstad för en vecka sedan. Nu ska Mimi Jönssons insamling hjälpa husse och matte att få tillbaks hunden.

Helsingborgaren Mimi Jönsson tävlar själv i agility och fångades av det colombianska parets förtvivlan inför att deras hund försvunnit i ett land långt hemifrån. Därför startade hon en insamling för att hjälpa dem. Närmare 600 personer har bidragit med över 120 000 kronor på bara några dagar. Här är hon med sina två hundar, Sas, en Shetland Sheepdog i knät och Mio som är en Nova scotia duck tolling retriever.
I flera dagar har arbetet med att hitta hunden Leela som varit i Kristianstad för att tävla i VM i agility pågått. I onsdags försvann hon vid en promenad och hon har sedan dess inte återfunnits.
Mängder av människor har deltagit i letandet efter hunden av rasen Shetland Sheepdog och för några dagar sedan blev det uppenbart att husse och matte behövde hjälp för att kunna stanna kvar i Sverige tills de har hittat hunden.
Här är en länk till insamlingssidan.
Här är en länk till sidan där man kan följa sökarbetet.
Mimi Jönsson från Helsingborg tog därför tag i saken och startade en insamling på Facebook. Målet var att få ihop 5000 kronor. I dag är man uppe i 120 000 kronor.
– Alla som har hund kan nog tänka sig hur förtvivlad man blir när ens hund försvinner. Det blir ju så klart ännu värre när man är i ett främmande land och kanske inte riktigt vet hur saker och ting fungerar, säger Mimi Jönsson.
Hunden Leelas ägare Yury López och Javier Vega tillsammans med sina andra två hundar Azur och Fito i skogen vid Uddarp strax utanför Skepparslöv utanför Kristianstad.Bild: Johan Nilsson/TT
VM avslutades i söndags men Leelas husse och matte är fortfarande kvar i Sverige för att fortsätta leta efter sin hund. Pengarna blir ett stöd för dem så att de har råd att bo och kanske också boka om sin flygbiljett hem om det skulle bli aktuellt.
– Vi har också hjälpt dem med att få tag i en bil de kan använda och internetabonnemang så att de kan kommunicera. Jag pratar med dem regelbundet för att se vad vi kan hjälpa till med, säger Mimi Jönsson.
Hon tävlar själv med sina hundar i agility även om det inte är på VM-nivå. Hon var också på plats och såg finalerna i helgen i Kristianstad och känner med ägarna som förlorat sin hund.
– Vi är många som vill att de inte ska behöva bli skuldsatta för det som hänt och förhoppnings så hittar de sin hund snart, säger Mimi Jönsson.
Gå till toppen