Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pojkar misstänkta för våldtäkt i Malmö har häktats

De tre tonåringarna som misstänkt för att ha genomfört en våldtäkt mot en flicka förra helgen häktades under onsdagen.

Det handlar om det misstänkta övergreppet som ska ha begåtts på Almvik natten mot söndagen – brottstiden är satt till mellan midnatt och klockan 01.
Läs också Tre tonåringar fast för grov våldtäkt på flicka
Två av de misstänkta är 16 år – den tredje 17. Alla tre är skrivna i Malmö och greps under söndagen. Ingen av dem är straffad sedan tidigare. Flickan som är målsägande är också minderårig.
Polisen är knapphändig med uppgifter om utredningen. Brottsrubriceringen innebär att flera varit inblandade, att våldet eller hotet varit kraftigt eller att offret varit särskilt utsatt av andra skäl.
Det rör sig inte om en överfallsvåldtäkt, enligt anmälan, utan brottet ska ha begåtts inomhus i Malmö.
Det är ovanligt att minderåriga häktas. Kammaråklagare Kristina Amilon menar dock att pojkarna på fri fot riskerar att förstöra bevis. Likaså är minimistraffet för grov våldtäkt över två års fängelse vilket innebär obligatorisk häktning,
Under onsdagseftermiddagen klubbade rådmannen Karin Mårtensson Telde att alla tre ska sitta häktade i två veckor, däremot inte för grov våldtäkt utan våldtäkt av normalgraden.
Gå till toppen