Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Efter Redhawksförlusten: ”Vi har närmat oss Växjö”

Malmö Redhawks hade inte mycket att hämta mot Växjö i SM-semifinalerna i våras. Men efter den färska uddamålsförlusten menar Peter Andersson att Redhawks krympt avståndet.
– Ser man till skapade målchanser är det ett stort steg framåt för oss. Vi har närmat oss Växjö.

Peter Andersson en smula bekymrad när inte Redhawks kan spräcka nollan.Bild: JONAS LJUNGDAHL
I våras städade Växjö undan Redhawks med 4–0 i matcher och fixade en biljett till SM-finalen – och tog sedan hem guldet.
I säsongens första grundseriemöte slog Växjö Malmö Redhawks med 1–0.
– Vi var bra igen defensivt. Ibland när vi varit här i Växjö har vi stått på hälarna när de har sköljt över oss och skapat massor av målchanser. I fem mot fem-spelet nu var det kanske 5-4 i målchanser till Växjö, säger Peter Andersson, tränare i Malmö Redhawks.
Linus Fröberg gjorde matchens enda mål i powerplay.
Redhawks saknade inte tillfällen i spelformen.
Men på två av sina numera överlägen drog man själv på sig utvisningar.
Dessutom hade Redhawks ett fem mot tre-läge i nästan två minuter.
– Vi tog inte vara på chansen, vi klev inte fram och blev stora. Kändes som om ”ska du eller jag avgöra”. En tvekan, säger Peter Andersson.
– I en sådan tät och jämn match blir det avgörande, men annars är jag nöjd med hur vi jobbade, fortsätter Peter Andersson.
Malmö Redhawks kom till spel utan backarna Niklas Arell, Anton Mylläri och Anton Öhman. Däremot var Tobias Ekberg tillbaka.
Dessvärre för Malmö Redhawks är forwarden Lars Bryggman ny på skadelistan. Smällen han fick i München innebär att han är borta ett par veckor med en överkroppsskada. Emil Molin saknades också.
– Klart att de hade skapat lite tyngd och skicklighet för oss, men vi kan inte gråta över att de inte var med. Då får andra kliva fram, säger Peter Andersson.
På lördag möts lagen igen, men då har Redhawks hemmaplan i Arenan.
– Läropengen är att Växjö vill hålla oss på utsidan, men vi måste ta oss in där. Även om man blir stoppad måste man ta sig förbi, inte vara nöjd med att vara markerad, säger Peter Andersson.
Räknar du med Emil Molin på lördag?
– Ja.
Läs alla artiklar om: Ishockey: SHL 2018/19
Gå till toppen