Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Förre MFF:aren Labinot Harbuzi är död

Den förre MFF-spelaren Labinot Harbuzi är död. Han blev 32 år gammal. Uppgifterna bekräftas av hans pappa för Aftonbladet.

Labiont Harbuzi.Bild: EMIL MALMBORG
– Jag vet inte vad som hänt, om jag ska vara ärlig. Jag och min fru gjorde hjärt- och lungräddning och sedan kom ambulans och brandkår tillsammans och fortsatte, säger hans pappa Ismet Harbuzi till Aftonbladet.
Labinot Harbuzi spelade fotboll i Håkanstorp, Malmö BI och Falkenberg innan han kom till Malmö FF i de unga tonåren.
Den talangfulle mittfältaren hade ögon på sig och redan som 15-åring blev han ungdomsproffs i nederländska Feyenoord.
När Labinot Harbuzi återvände till Sverige 2006 var det för att etablera sig i Malmö FF:s A-lag.
Med sin fina teknik blev han snabbt en publikfavorit och har för evigt skrivit in sin i klubbens historieböcker som den första spelaren att göra mål på då nybyggda Swedbank stadion 2009.
Det var mållöst i paus i den allsvenska hemmapremiären mot Örgryte den 14 april. Labinot Harbuzi spräckte nollan med ett hårt och rappt skott i den 61:a minuten. Sedan fyllde inhopparen Agon Mehmeti på med två mål i slutminuterna och fastställde slutresultatet till 3–0.
Samma sommar var Labinot Harbuzi med i U21-landslaget som nådde semifinal i EM på hemmaplan. Efter det blev han proffs i Turkiet under tre år.
På senare år har fotbollskarriären gått lite upp och ner. Harbuzi gjorde korta sejourer i Syrianska och Prespa Birik. Den sista klubb han representerade var Melaka United i Malaysia 2016.
Artikeln uppdateras.
Läs alla artiklar om: Labinot Harbuzi 1986–2018
Gå till toppen