Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Traustason från start när Island skrällde mot världsmästaren

MFF-spelaren Arnor Traustason spelade från start när Island skrällde borta mot Frankrike. Förre MFF-backen Kari Arnason gjorde ett av de isländska målen i 2-2-matchen.

Kari Arnason (till höger) firar sitt 2-0-mål mot Frankrike ihop med Birkir Bjarnason, som satte 1-0.Bild: STEPHANE MAHE
Efter en dyster start som isländsk förbundskapten var Erik Hamréns landslag på väg mot en riktig tung skalp borta mot de franska fotbollsvärldsmästarna.
Men träningsmatchen slutade med antiklimax.
Island ledde med 2–0 efter 85 minuter, efter mål av Birkir Bjarnason och den tidigare MFF-spelaren Kari Arnason, men tappade till 2–2 under slutminuterna. Först stod Holmar Örn Eyjolfsson för ett självmål innan Kylian Mpabbé satte Frankrikes kvittering från straffpunkten.
Malmö FF:s Arnor Traustason startade matchen för Island, han byttes ut efter knappa timmen och var således inte på plan under något baklängesmål. Förre MFF-anfallaren Vidar Örn Kjartansson satt dock kvar på bänken hela matchen.
Insatsen i Guingamp får ändå ses som ett stort steg i rätt riktning för Hamréns Island. I september förlorade laget stort mot både Schweiz (0–6) och Belgien (0–3).
Gå till toppen