Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-supportrar hedrar Labinot Harbuzis minne vid stadion

Det ser ut att bli en stor supportermanifestation vid stadion klockan 19.10 på fredagskvällen till Labinot Harbuzis minne.
MFF-supportern Niklas Asker reagerade starkt på dödsbudet och sjösatte idén till en samling.
– Jag satt och snackade med andra kompisar inom MFF och vi tyckte det kändes konstigt att inte göra något.

Niklas AskerBild: Privat
Niklas Asker använde sin stora plattform på Facebook. Sedan 2012 driver han gruppen "En riktig fotbollsälskare håller på MFF", vilken blivit en institution för MFF-supportrar. Niklas Asker har 14 000 följare i gruppen.
– Min tanke är att inte göra för stor grej av det. Vi samlas 19.10 (MFFs födelsår är ju 1910) och sen får folk droppa in när de kan och tända ljus och lägga blommor, MFF-halsdukar och annat för att hedra Labinot. Jag hoppas att både klubben och hans familj kan uppskatta det.
Labinot Harbuzi fick snabbt en stark position inte minst bland yngre supportrar. Niklas Asker har följt MFF sedan 1996 och har årskort sedan 2003.
– Han var väldigt populär. Jag träffade honom någon gång. Han var ödmjuk, snäll och duktig - det var honom man såg upp till. Han var talangen som inte riktigt blommade upp, säger Niklas Asker och tillägger:
– Det är otroligt tragiskt när sådant här händer en sådan här ung människa.
Niklas Asker har också sökt kontakt med spelarna Behrang Safari och Franz Brorsson.
– Jag hoppas att några från truppen kan komma också och vad jag förstår så är det väl inte omöjligt att klubben medverkar på något sätt också.
Malmö FF har nu som förening gått med i evenemanget. En del i det hela är - då man förväntar mycket folk - att manifestationen/minnesstunden flyttas till ingång A vid ståplats.
– Vi börjar klockan 19.10, men för de som inte kan vara där då, kommer det vara möjligt att besöka platsen hela helgen för att visa sitt stöd, säger Niklas Asker.
Gå till toppen