Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Pehrsson: ”Hade sett bra ut även om jag fått vara kvar”

Efter att Uwe Rösler tog över blev MFF en poängmaskin i allsvenskan och nådde Europa League. Förre tränaren Magnus Pehrsson tror inte att han hade lyckats sämre.
– Det hade sett bra ut även om jag fått vara kvar, säger han till fotbolldirekt.se.

Magnus Pehrsson fick sparken från Malmö FF den 14 maj 2018.Bild: LUDVIG THUNMAN
Magnus Pehrsson förde Malmö FF till klubbens tjugonde SM-guld 2017. Men misslyckades redan i första omgången av Champions League-kvalet. Och efter en svag inledning på den allsvenska säsongen samt ett nederlag i cupfinalen tvingades han lämna MFF i maj.
– Byter man tränare får man ofta en effekt. Den stora grejen tror jag var uppehållet då man kunde få tillbaka skadefyllda spelare i form igen. Vi var ju inne i ett helt hysteriskt schema en period under våren där vi knappt hann träna mellan matcherna. Självklart tror jag på mig själv och att det hade sett bra ut även om jag fått vara kvar, säger Magnus Pehrsson till fotbolldirekt.se.
Läs mer: MFF får dryga böter av Uefa: ”Gör allt vi kan”
Några "hard feelings" mot MFF finns inte, berättar han.
– Jag har fortfarande MFF i mitt hjärta, men jag fick lämna för tidigt. Det är mitt sätt att se på det, men jag har goda vänner kvar i klubben och jag är väldigt tacksam över tiden där.
Magnus Pehrsson kopplades i somras ihop med Hajduk Split. Tränaren bekräftar inte någon kontakt med den kroatiska storklubben, men säger att det funnits erbjudanden från klubbar på bordet. Inget har dock riktigt stämt än.
Läs mer: Razzia mot MFF:s Europamotståndare – efter misstanke om fusk
– Det har både funnits klubbar där jag varit ett av alternativen och sedan har jag tackat nej till två jobb ute i Europa. Det rör på sig, men hittills har jag inte hittat alla parametrar som jag hoppats på, säger Magnus Pehrsson till fotbolldirekt.se.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2018
Gå till toppen