Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Rosengård förlänger med viktig försvarspjäs

FC Rosengård förlänger kontraktet med sin isländska landslagsförsvarare Glodis Perla Viggosdottir.
– Det ska bli kul att fortsätta bidra till laget, säger hon.

Rosengårds Glodis Perla Viggosdottir blir klubben trogen.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Glodis Perla Viggosdottir kom till FC Rosengård från Eskilstuna United inför förra säsongen och har varit bofast i startelvan sedan dess.
Nu står det klart att hon blir kvar i FCR.
– Att Glodís valt att förlänga är ett viktigt steg i den planering vi lägger för 2019 och framåt. Hon är en viktig pusselbit i det lagbygge som kommer bära klubben dem närmsta åren, säger sportchefen Therese Sjögran i ett pressmeddelande.
Glodis Perla Viggosdottir. har spelat samtliga matcher för Rosengård denna säsong i allsvenskan, och gjort fyra mål. Tränaren Jonas Eidevall har tidigare hyllat hennes förmåga i luften.
– Hon är allsvenskans bästa huvudspelare, både defensivt och offensivt, sa han i våras.
Viggosdottir själv är glad över nya kontraktet.
– Jag ser fram emot de nästa två åren och att fortsätta min utveckling som spelare i ett lag som jag vet har mycket kvalitet och i en miljö med mycket ambition för att alltid bli bättre. Det ska bli kul att fortsätta bidra till laget med allt jag har och bygga vidare på allt det bra som klubben har gjort hittills, säger hon i ett pressmeddelande.
Läs alla artiklar om: Damallsvenskan 2018
Gå till toppen