Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånes M-topp stämmer in i kritiken mot Baxter

Näringsminister Mikael Damberg får nu medhåll i sin kritik mot Baxters hantering av varslet i Lund från andra sidan blockgränsen. Moderaternas ledare i Region Skåne, Carl Johan Sonesson, hade också velat att regionen och staten varit med under processen som ledde fram till varslet för att kunna presentera åtgärder redan vid gårdagens personalmöten på Baxter.

Näringsminister Mikael Damberg (t v) kritiserade medicinteknikjätten Baxter för att inte ha informerat regeringen innan varslet presenterades - och får nu medhåll från Skånes M-topp Carl Johan Sonesson.
Hade Baxters ledning kontaktat regionen innan varslet lades hade det underlättat arbetet med olika insatser för dem som nu riskerar att bli arbetslösa. Det menar det moderata oppositionsrådet Carl Johan Sonesson, som väntas ta över som ordförande i Region Skåne om Alliansen kommer till makten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen