Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Vegankrogsköpet inställt – nu är Kao's till salu igen

Kao’s skulle bli Efter Kao’s, men det blev … kaos. Anledningen: den nye ägaren fick aldrig lånet han räknat med. Nu är veganrestaurangen på Föreningsgatan till salu igen.

Kao's.Bild: Emma Larsson
Dygnet Runt kunde för en vecka sedan berätta att veganrestaurangen Kao’s på Föreningsgatan i Malmö var såld och skulle förvandlas till Efter Kao’s. Detta efter att en av Kao’s gäster, Peter Bernin, själv bestämt sig för att ta över verksamheten och driva den vidare i Kao’s anda.
Planen var att ha en invigning redan den gångna helgen. Något som förvånade Daniel Persson som drev Kao’s tillsammans med Karoline Palmqvist.
– När vi läste artikeln om att han planerade ha en invigning i lördags så hade han fortfarande inget kontrakt med bostadsrättsföreningen eller fått några nycklar. Vi blev lite chockade, säger Daniel Persson.
Peter Bernin var på sitt håll frustrerad för han hade räknat kallt med att han skulle kunna ta ett lån med hjälp av sin stora lägenhet i Slottsstaden.
– Jag trodde i min enfald att det inte skulle vara några problem. Men det var det. Jag fick inte fram några pengar och det är klart att Daniel och Karro surnade till, säger Peter Bernin.
Nu har Kao’s-ägarparet rivit avtalet med Peter Bernin eftersom de inte fått sina pengar och istället har de lagt ut restaurangen till försäljning igen, men till rejält sänkt pris.
– Vi känner ju också ansvar gentemot bostadsrättsföreningen att skriva ett avtal med någon som kan betala för sig, säger Daniel Persson.
Peter Bernin har på sitt håll inte gett upp. Han tänker hitta en annan lokal att starta kafé i och då se till att han har pengarna från början.
– Men det är synd för det finns inte ett bättre ställe än Kao’s för mig. Det är en unik lokal, säger Peter Bernin.
Håll koll på Malmös krogvärld – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen