Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Landslagsstjärnorna vill hylla Harbuzi på tisdag

Timmarna innan Nations League-matchen mot Ryssland nåddes flera av spelarna i landslaget av beskedet att deras tidigare lagkamrat och vän Labinot Harbuzi gått bort. Nu vill de hedra honom på tisdag då Sverige möter Slovakien.
– Annars är det något som är fel. Han är den bäste spelaren jag spelat med, säger Jimmy Durmaz till Expressen.

Jimmy Durmaz och Labinot Harbuzi kom varandra nära under tiden i Malmö FF.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Flera av spelarna i landslaget spelade U21-EM 2009 ihop med Labinot Harbuzi.
– Killarna som kände honom var så klart ledsna. Självklart är vi alla väldigt ledsna, och det är oerhört tragiskt, sa förbundskapten Janne Andersson enligt Aftonbladet efter Sveriges 0-0-match mot Ryssland.
Jimmy Durmaz är en av dem i landslaget som kände Labinot Harbuzi bäst. De spelade ihop i Malmö FF.
– Det är tufft. Vi kom varandra nära i Malmö och det är sorgligt. Han var en fantastisk människa, alltid glad och hjälpsam. Han fanns alltid där och ställde upp för alla, säger Durmaz till Expressen.
Labinot Harbuzi ihop med Gustav Svensson och Mikael Lustig under U21-EM 2009.Bild: NILS JAKOBSSON
Nu hoppas Jimmy Durmaz att Svenska fotbollförbundet hedrar Labinot Harbuzi i samband med tisdagens träningslandskamp mot Slovakien på Friends arena.
– Det tycker jag absolut att vi ska göra. Om vi inte gör det så är det något som är fel. Vi får se vad förbundet kan göra, någonting kommer det bli. Alltid när folk frågar vem som är den bäste spelaren jag spelat med svarar jag: ”Labbe”. Allt han besatt... tekniken och spelförståelsen, det är det bästa jag sett, säger Jimmy Durmaz.
Mikael Lustig är av samma mening.
– Så klart har vi pratat om det. Vi får se vad förbundet säger, men så klart att det skulle kännas bra och rätt att göra något, säger ytterbacken till Aftonbladet.
Gå till toppen