Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Målskytt och målvakt tillbaka i full träning med MFF

Två spelare är redo att gå in i full träning med Malmö FF efter skador. Det gäller både målskytten Carlos Strandberg och målvakten Fredrik Andersson.

Guillermo Molins, Fredrik Andersson och Carlos Strandberg - snart är de alla redo att lämna läktaren även när det är match.
MFF återvände efter några dagars semester till rena sommarvädret och två pass på hybriden vid stadion.
Och två långtidsskador närmar sig slutpunkten.
Carlos Strandberg medverkade i första träningen, första delen av den andra och körde sedan avslut.
– Han prickar av de sista momenten i återgångsfasen. I dag var det avslut, lite till återstår på lördagen. Ser allt bra ut går han i full träning på måndag, sa fysioterapeuten Jesper Robertsson.
Carlos Strandberg fick bakslag på sin lårskada i somras, då det blev en ny bristning, och har varit borta i två månader.
Att han går i full träning på måndag innebär i praktiken att MFF:s hemmamöte med Hammarby nästa helg plötsligt finns inom räckhåll.
– Nu handlar det om fotbollsspecifik kondition och den biten för att komma ikapp. Vi ska se att det går bra här också, men visst går han in i full träning är han tillgänglig.
Både Carlos Strandberg och Guillermo Molins har kört extra måndag-onsdag när de andra haft semester.
– "Gische" går in i en återgångsfas på planen, men jag vill fortfarande inte uttala mig om när han är matchklart. Men det är förstås otroligt positivt att han inte fått några bakslag och är med på planen, säger Jesper Robertsson.
Fredrik Andersson tvingades operera en fraktur i ett finger i mitten av augusti och då rehabiliteringstiden var lång värvade MFF in finske Walter Viitala som backup. Nu kan de börja konkurrera om reservplatsen bakom Johan Dahlin.
– Handen har läkt bra. Ansvaret har legat på handkirurgen, som styrt den medicinska läkningen. Men de har gett klartecken. Fredrik drillas först lite med Jonnie Fedel och sen väntar lagträning, sa Jesper Robertsson.
Faktum är att Fredrik Andersson gick in i spelet redan på fredagens andra träning.
Av de spelare som inte är iväg på landslagsuppdrag saknades i övrigt bara en sjuk Bonke Innocent nr träningen drog igång.
Gå till toppen