Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Henrik Bredberg: Heja, Centern!

Niels Paarup-Petersen gjorde det rätta.Bild: Sara Johari
Detta är en opinionstext från ledarredaktionen. Sydsvenskans hållning är oberoende liberal.
Det svänger snabbt i Malmöpolitiken.
På fredagskvällen såg det ut som om Moderaterna skulle kunna få igenom ett helblått styre – om ”bara” SD, L och C stödde den tanken. En förutsättning var då att Centerpartiet och Liberalerna – trots alla löften och försäkringar om att motarbeta SD-makt – var redo att indirekt öppna för sverigedemokratiskt inflytande i Sveriges tredje stad.
På lördagsförmiddagen vaknade Centern till. Tack för det!
Centerpartiets gruppledare Niels Paarup-Petersen gjorde klart att C aldrig kommer att göra sig beroende av SD, en ståndpunkt han menar att partiet haft hela tiden.
C tänker inte på måndagen rösta ja till det moderata förslaget utan ägna helgen åt att jobba för ett blocköverskridande styre. Dock med kravet att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande. Ett tufft krav, men att hålla SD utanför makten är också Socialdemokraternas ansvar.
henrik.bredberg@sydsvenskan.se
Gå till toppen