Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmögymnast med dubbla sjundeplatser i ungdoms-OS

Tonya Paulsson från Motus-Salto överraskade alla och slutade sjua i både mångkampsfinalen och barrfinalen i ungdoms-OS i Buenos Aires.

Tonya Paulsson, stolt mångkampssjua i ungdoms-OS.Bild: Janie Ahlström
15-åriga Tonya Paulsson, som tävlar för Malmöklubben Motus-Salto, överträffade alla förväntningar och slutade på sjunde plats i fredagens mångkampsfinal i Youth Olympic Games, eller ungdoms-OS på svenska.
– Oj, vad kan jag säga! Tonya var helt underbar och är sjunde bästa junioren i världen, säger hennes tränare Janie Ahlström till gymnastik.se.
Tonya Paulsson avverkade fyra redskap under det avslutande finalpasset. Hon hade det femtonde bästa resultatet i hopp, nionde i barr, sjunde i bom och åttonde i fristående, vilket gav en sammanlagd sjundeplats och poängen 49.399.
– Innan tävlingen hade vi en liten förhoppning att komma till mångkampsfinal och topp 18. Men jag tänkte inte ens på att hon kunde komma bland de tio bästa. Och så blir hon sjua, säger Janie Ahlström.
Tonya Paulsson tävlade i grenfinalen i barr på lördagen. Även där blev resultatet en sjundeplats.
– Nivån var så otroligt högt och att vara med om det och prestera som hon gjorde var suveränt. Hon reser hem stolt, säger tränaren Janie Ahlström.
Gå till toppen