Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Lunds BK förlorade efter målkalas

Mycket talade länge för Lunds BK mot Karlskrona, som slåss för nytt kontrakt dansandes på strecket till kvalplats. Tidig ledning, ledning flera gånger – det var fördel nästan från start till mål för gästerna, men till slut fick man återvända till Lund med noll poäng. Detta efter ett målkalas med svängdörrar i båda försvaren.
– Gör vi rätt saker i en sådan här match vinner vi, men vi slarvade tyvärr i några moment. Det var ju bra att göra fyra framåt, men att släppa in fem är för dåligt, suckade Lunds BK:s tränare Stefan Jansson.
Gästerna tog ledningen redan efter fem minuters spel och när Gustav Hillstedt fyllde på till 0–2 bara minuter senare, såg matchen ut att vara i Lundalagets händer. Gästerna började bäst och hade kontroll första kvarten. Sedan började Hawaiispelet.
– Det fanns många faktorer till det, men en var en hal och studsig plan. På en sådan måste man spela enkelt, men vi har ibland svårt att acceptera det, menade Stefan Jansson.
Efter 2–3 i halvtid kvitterade Karlskrona nästan direkt i andra halvlek, innan Jesper Möller åter gav Lunds BK ledningen efter en timmes spel. Repliken från Karlskrona kom dock snabbt och hemmalaget, som behövde poäng i kampen om nytt kontrakt, satsade sedan allt framåt. En chansning som gick hem. I den 82:a minuten fullbordade Karl Lindqvist sitt hattrick och sköt hem segern till Karlskrona.
– Det var en så konstig match att man måste säga att det avgjordes mycket på tur. Oavgjort hade varit rimligt, men idag hade Karlskrona den lilla turen som krävdes för att ta hem alla tre poängen, konstaterade Stefan Jansson.

Division 1 södra HERR

5
FK Karlskrona
  • (2-3)
4
Lunds BK

Målskyttar

    • Gustav Hillstedt
    • Jesper Möller
    Gå till toppen