Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Obesegrat Lugi höjer målsättning: "Har allt för nå topp-4"

Nya Lugi vet ännu inte hur det är att förlora. På söndagen kom lagets fjärde raka seger.
– Vi har tagit åtta av åtta poäng hittills. Mer kan vi inte göra, sa söndagens matchvinnare Tova Alm.

Lugi jublar efter att Sara Olofsson satt matchens sista mål som betydde 24-22 till Lugi.Bild: LUDVIG THUNMAN
HANDBOLL. SHE: Lugi-Kristianstad 24-22 (11-11)
Lugi stod inte för någon briljant insats när laget besegrade Kristianstad hemma i arenan. Men när det behövdes som mest visade man karaktär och vilja för att kunna avgöra Skånederbyt.
Lugitalangen Tova Alm svarade för fem mål och satte alla i ett viktigt läge av matchen när Lugi gick ikapp och förbi. Men matchvinnarrollen ville hon inte ta.
– Det är alla som är med och vänder det på slutet av andra halvlek. Men jag kom kanske in med lite energi och vi började trycka mer, sa Lugis 17-åriga superlöfte.
Kristianstad var laget som långa stunder kunde dra nytta av ett Lugi som kostade på sig att slarva lite offensivt och inte hålla full skärpa i avsluten. Kristianstadmålvakten Petra Kudlackova fick dessutom skotten dit hon ville och hjälpte sitt lag till enkla snabba mål.
Hemmalaget fick slita mer i långa anfall och allt drog ut till ett drama i slutkvarten där det först i de sista minuterna skiljde mer än ett mål mellan lagen.
– Bakåt tyckte jag att vi fick ihop det under de sista 15 minuterna och sedan var det Tova Alm som fick dra ett tungt lass framåt när vi behövde några enkla mål, sa Lugitränaren Dragan Brljevic.
Tova Alm var själv inte riktigt medveten om ställningen på slutet utan fokuserade mest på det egna spelet när hon var inne på planen.
– Jag hade inte så mycket koll på vad som stod på tavlan. Sedan kände jag faktiskt redan på förhand att detta var en match som vi skulle vinna.
Lugis Tova Alm svarade för fem mål i mötet med Kristianstad.Bild: LUDVIG THUNMAN
Lugi har nu fyra segrar på de fyra inledande matcherna. Dragan Brljevic är inte överraskad.
– Det finns massor av talang i laget. Vi har allt för att komma topp-4, även om också jag var lite skeptisk i somras. Jag börjar tro på det mer och mer, men det är också nu de tuffa matcherna börjar – Västerås och Skuru väntar.
Lugi kom till spel utan Melissa Petrén som är tillbaka efter sin knäskada, men som behövde lite extra vila.
– Vi visste på förhand att det skulle komma att bli en tuff match. Utan Melissa Petrén har vi ingen playmaker och då gäller det att hitta nya lösningar. Vi försökte och klarade det idag. Sara Olofsson och Hannah Flodman tog ansvaret idag och gjorde det bra, sa Dragan Brljevic.
Sedan i somras har Lugi också tappat sina tidigare spelfördelare Ebba Engdahl och Jenny Carlson.
Gå till toppen