Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ryssland kopplar greppet i Nations League

Roman Neustädter inledde målskyttet för Ryssland.Bild: Alexander Mysyakin/AP/TT
Ryssland besegrade Turkiet med 2–0 i Nations League-fotbollen efter mål av Roman Neustädter och Denis Tjerysjev. Segern i Sotji gör att ryssarna har kopplat ett rejält grepp om förstaplatsen i gruppen, där även Sverige ingår.
Två matcher återstår: Turkiet–Sverige (17 november) och Sverige–Ryssland (20 november). För att Sverige ska passera Ryssland och vinna gruppen krävs två segrar. För att undvika sistaplatsen – och nedflyttning i Nations League – krävs antingen seger mot Turkiet eller kryss där och seger mot Ryssland.
Turkiet har i och med förlusten inte längre chans att knipa gruppsegern, som i förlängningen kan ge en plats i EM-slutspelet 2020.
Söndagskvällens enda match i Nations Leagues A-division spelades mellan Polen och Italien. Det såg länge ut att sluta mållöst i Chorzow, men Italiens Cristiano Biraghi forcerade in 1–0 på en hörna i 92:a minuten. Därmed lever italienarnas hopp om att vinna gruppen.
Gå till toppen