Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sydsvenskan avslöjar: C och L lägger ner sina röster – bäddat för S-styre i Malmö

Under måndagen avgörs hur Malmö ska styras. Sydsvenskan kunde under söndagseftermiddagen avslöja att Centerpartiet definitivt lägger ner sina röster, senare på kvällen kom liberalerna med samma besked. Katrin Stjernfeldt Jammeh är nu med stor sannolikhet på väg mot att få leda Malmö i fyra år till.

S-topparna Katrin Stjernfeldt Jammeh, Andreas Schönström och Anders Rubin dagen efter valet.Bild: Hussein El-alawi
Klockan i 13 i eftermiddag ska Malmös kommunfullmäktige börja rösta om vilka partier som ska styra staden de kommande fyra åren. In i det sista hölls under helgen förhandlingar om ett eventuellt mittenstyre med S, MP, L och C i allians. Alla sådana förhoppningar strandade när först centern drog sig ur efter ett beslut av deras kommunfullmäktigegrupp under söndagseftermiddagen. Senare under kvällen kom Liberalerna fram till samma slutsats. Ett beslut som de redogör för i ett debattinlägg på Aktuella frågor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen