Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöband utsett till årets svenska jazzgrupp

Jazzpubliken har sagt sitt och under tisdagskvällen utsågs Malmögruppen We Float till årets svenska jazzgrupp på Jazzkattengalan i Stockholm.

Linda Bergström, Anne Marte Eggen, Filip Bensefelt och Fanny Gunnarsson i Malmöbandet We Float.
På tisdagskvällens gala på Fasching i Stockholm tilldelades sångerskan Rigmor Gustafsson priset Guldkatten och jazztrummisen Jon Fält blev utsedd till årets musiker. Årets kompositör är Lisa Ullén och priset för årets nykomling vann den 26-årige pianisten Povel Widestrand. Men den stora nyheten för Malmös jazzliv var att kvartetten We Float, bestående av basisten Anne Marte Eggen, sångerskan Linda Bergström, pianisten Fanny Gunnarsson och trummisen Filip Bensefelt, vann priset som årets grupp.
De andra nominerade i samma klass var Agnas Bros, Goran Kajfes Subtropic Arkestra, JH3 och Magnus Lindgren Stockholm Underground. We Float släppte sitt debutalbum på Malmöetiketten Havtorn Records 2015 och i november kommer uppföljaren ”What’s really real”.
Utöver de fem pristagarna fick Bosse Stenhammar ta emot juryns specialpris för sina "betydande insatser för svenskt jazzliv". Stenhammar har bland annat startat Stockholms jazzfestival som han drev under 20 år.
P2 Jazzkatten har prisat svenska jazzmusiker sedan 1993. Årets grupp och Guldkatten röstar publiken fram tillsammans med Sveriges Radios jury.
Gå till toppen