Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inget skarpt vapen vid nattens skjutning från bil vid Kronprinsen

Två män som satt på en stängd uteservering på Mariedalsvägen inatt verkar ha beskjutits från en bil som körde förbi. Senare visade det sig att det inte var skarp ammunition. "Det skulle exempelvis kunna röra sig om en startpistol", säger polisens pressinformatör Nils Norling.

Bild: Patrick Persson
Vid 00.30-tiden natten till tisdagen var polisen på plats med flera patruller vid Mariedalsvägen i höjd med Kronprinsen, efter att personer larmat om att man hade hört höga smällar i området.
Mariedalsvägen spärrades av från Fågelbacksgatan till Lundbergsgatan och polisen undersökte särskilt en bil som stod parkerad längs Mariedalsvägen. Man budade även dit en vapenhund.
Bild: Patrick Persson
Under brottsplatsundersökningen hittade polisen tomhylsor och en video från en övervakningskamera som filmade en skjutning.
– Vi vet inte exakt vad som hänt men två män verkar sitta på en stängd uteservering. En bil kör förbi och stannar. En person i bilen skjuter sedan mot männen som tar skydd och flyr från platsen, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen.
Bild: Patrick Persson
Männen har inte påträffats och har inte träffats av kulorna.
– Bilen rullade precis förbi en avfallscontainer och den som sköt träffade den med flera skott. Om det var med flit vet vi inte, säger Mats Attin.
– Det verkar handla om fyra till fem skott, säger Mats Attin.
På tisdagsmorgonen gick polisen ut med ny information.
– De tekniska undersökningar vi genomfört, som är väl genomförda, visar inte att någon skarp ammunition använts, säger Nils Norling, pressinformatör vid polisen.
– Det skulle exempelvis kunna röra sig om en startpistol, säger han.
Bilens registreringsnummer gick inte att tyda från videon.
– Vi har ingen misstänkt och inga målsäganden, säger Nils Norling.
Läs också Hemligt möte med Malmös gäng – pressas att sluta skjuta
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen