Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Nystartade Malmöföretagets mål: Skitrena krogtoaletter

En städfirma helt inriktad på att att städa restaurang- och nattklubbstoaletter under sena kvällar. Det är affärsidén bakom nystartade Malmöföretaget Skitrent.

Simon Knez och Marcus Christensson är grundare av städföretaget Skitrent.Bild: Privat
Kompisarna Marcus Christensson och Simon Knez satt och åt en god middag på en restaurang i Malmö. Men när Marcus Christensson skulle gå på toaletten möttes han av urinlukt och pappershögar på golvet. Tillbaka vid bordet föddes idén till Skitrent.
– Vårt mål är att restauranger ska kunna hålla samma kvalitet på toaletterna som de håller på mat och dryck, säger Marcus Christensson.
Många krögare behöver snabb och effektiv städhjälp just under de hektiska helgkvällarna, menar han. Därför städar Skitrent enbart på fredagars- och lördagskvällar.
– Den vanligaste kritiken vi får är ”Kan inte en diskare eller bartender göra det istället?”. Men problemet är att de ofta har fullt upp på kvällarna. Under sommaren har vi haft flera krogar vid Lilla torg som vi har städat på varje helg. På kvällarna när folk har druckit alkohol blir det rätt stökigt – men vi kan snabbt komma in, städa toaletterna och gå igen.
I början av sommaren var duon ute på sina första städrundor. Men nu har företaget växt.
– Vi har anställt två nyanlända flyktingar. Vår tanke är att just anställa nyanlända som har svårt att få jobb. Det handlar inte om så många timmar i veckan, men vi hoppas att Skitrent kan vara en bra väg in i arbetslivet, säger Marcus Christensson.
Hur vill ni utveckla Skitrent framöver?
– Efter Malmö är vår vision att etablera oss i Köpenhamn och förhoppningsvis Göteborg och Stockholm.
Gå till toppen