Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Chockförlust för Rosengård: ”En tung uppgift för oss, men omöjligt är det inte”

Slavia Prag chockade Rosengård i Champions League och bortavann med 3-2 i den första åttondelsfinalen.
– Det var onödigt att tappa det här. Vi var inte med mentalt. Det var vårt eget fel, vi kan bättre, sa en besviken Anja Mittag, bästa hemmaspelare som alltid presterar på Europanivå.

Slavia Prag-jubel efter 1-0-målet.Bild: AVDO BILKANOVIC
Rosengård släppte in tre mål, det har man inte gjort på hela säsongen och det kan bli svårt att vända det här resultatet i returen i Prag om två veckor.
Det krävs säkerligen seger med två mål.
– Det är en tung uppgift för oss, men omöjligt är det inte. Vi kommer aldrig att ge upp, tyckte Rosengårds tränare Jonas Eidevall.
Matchfakta

Champions League, åttondelsfinal 1:2

Rosengård– Slavia Prag 2–3 (1–2)

0–1 Veronika Pincova (14), 1–1 Lisa-Marie Utland (22), 1–2 Tereza Kozarova (37), 2–2 Anja Mittag (52), 2–3 Petra Divisova (57).

Varningar, Rosengård: Hanna Folkesson. Slavia Prag: Veronika Pincova, Tereza Kozarova.

Handlade det om underskattning?
– Nej. Vi visste att det skulle bli svårt när vi så lottningen. Det är ett bra lag med massor av de bästa tjeckiska spelarna. Tjeckien är ett fotbollsland på väg fram, menade Eidevall.
Anja Mittag var av samma uppfattning.
– Det är tajt på den här nivån, men vi underskattade inte. Prag var inget kasst lag, sa Mittag till Radiosporten.
Prag inledde energiskt och pressade gång på gång mot Rosengårds mål. Det var därför inte överraskande att Prag tog ledningen i den fjortonde minuten då Veronika Pincova slog in 0-1 efter hörna.
– Så här högt tempo har inte något allsvenskt lag haft som vi mött i år. De var väldigt skickliga i spelet en mot en, sa Eidevall.
Efter den inledande kallduschen kom Rosengård tillbaka. Anja Mittag utmanade och hittade Lisa-Marie Utland i mitten som från bara en meter forcerade in kvitteringen. 1-1 i den 22:a matchminiuten.
Tio minuter före halvtidsvilan var Anja Mittag nära att ge Rosengård ledningen men hennes skott träffade stolpen.
Istället stack Prag upp igen och två minuter senare satte Tereza Kozarova 2-1 för bortalaget.
Bara åtta minuter in i den andra halvleken slog Champion Leagues skyttedrottning Anja Mittag till igen. Nathalie Björn nådde Mittag med en långboll, Mittag rundade Pragmålvakten och ingen av försvararna hann upp hennes skott och kunde avvärja kvitteringen till 2-2.
Anja Mittag har nu gjort 51 mål i Champions League. Men utgångsläget är tufft för Rosengård.Bild: AVDO BILKANOVIC
Hennes 51:a mål i Champions League.
– Men det känns inte viktigt, inte som det blev, sa Mittag.
En ny kalldusch förändrade matchbilden igen.
I den 58:e minuten lyckades Petra Divisova överraska Zecira Musovic i Rosengårdsmålet med ett långskott från tjugo meter och få till 2-3.
– Att vi klarar att vända det här i Prag är såklart viktigt, både för mig och Rosengård som klubb, sa Mittag.
Någon hemmakvittering blev det inte även om Anja Mittag på nytt träffade stolpen på tilläggstid.
– Prag var skickligare i de avgörande momenten samtidigt som vi gör långt ifrån en maxprestation. Dit hittade vi inte. Det fanns mycket som vi kunde göra bättre, sa Eidevall.
Returmötet spelas i Prag torsdagen den 1 november.
Dessförinnan har Rosengård två viktiga matcher i upplösningen av allsvenskan mot Piteå hemma och Göteborg borta, måndag och lördag i nästa vecka. Det kan bli jobbigt att ladda om för guldstriden.
– Vi vet förutsättningarna. Det är tre matcher av finalkaraktär som väntar oss. Vi vet att det inte är något enkelt men det är bara att fortsätta att jobba.
Vilket är viktigast, att ta er vidare i Europa eller vinna allsvenskan?
– Ligan är alltid nummer ett. Men jag ser inte något motsatsförhållande, menade Eidevall.
Gå till toppen