Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jildenbäck sköt Lugi till seger

Hampus Jildenbäck gick inte att stoppa i Eriksdalshallen. Med elva mål såg han till att Lugi vann med 29-27 mot Hammarby.

– Helt okej, sa Jildenbäck och var nöjd över att inte att ha missat ett enda skott, nio spelmål och två straffmål.
HANDBOLL
Handbollsligan
Hammarby 27 (16)
Lugi 29 (14)
– Springer man mycket mot Hammarby så blir det mycket mål också. Jag tror inte jag gjort så många mål och inte missat något avslut på den här nivån tidigare, sa Jildenbäck.
Nu är det landslagsuppehåll. Jildenbäck har varit med tidigare i år i landslaget men finns inte med när laget samlas i Malmö om några dagar.
– Tråkigt naturligtvis. Men det är bara att kriga på, menade Jildenbäck.
Hammarbys spelande tränare Patrik Fahlgren lyckades med det mesta under inledningen. Ledning 3-0 innan Hampus Jildenbäck kom igång med sitt offensiva spel.
Jildenbäck gjorde sju mål under den första halvleken och såg till att Lugi hade kontakt.
Lugitränaren Tomas Axnér provade hete Jildenbäck på nio meter i perioder av den andra halvleken.
– Roligt att få vara med och göra andra grejer också än att bara hoppa in och skjuta. Jag brukar få göra det mot Hammarby, så var det förra säsongen också, sa Jildenbäck.
Anton Hagvall inledde i mål i den andra halvleken och började ta bollar vilket gav Lugi kontakt.
Lucas Pellas kvitterade till 22-22 i sin gamla hemmahall Eriksdalshallen efter 45 minuters spel. När det återstod elva minuter kunde Pellas ge Lugi ledningen med 24-23. Lugi var på allvar med i matchen.
Hampus Jildenbäck tände till igen och i den 54:e minuten hade Lugi plötsligt ledningen 27-25 efter två raka Jildenbäckmål. Det var även Jildenbäck som satte avslutande 29-27.
– Vi har problem i början men tror på det vi gör, menade Jildenbäck.
Det var Lugis fjärde raka seger efter en knagglig start på säsong. Sexa i tabellen nu, en placering bakom HK Malmö.
– Jag vet inte varför det varit svårt att komma igång. Men det tar lite tid att spela ihop ett lag, sa Jildenbäck.
Lugitränaren Tomas Axnér var nöjd med vändningen.
– I första halvleken gör vi inte jobbet helt enkelt. Man ska inte släppa 16 mål mot ett lag som Hammarby. Sedan ligger vi under med 20-16 i andra halvlek, åker på en dubbelutvisning men vinner den perioden med 3-0. Då får vi momentet, tyckte han.
– Detta var en av Jildenbäcks bättre matcher i Handbollsligan. Inte minst med tanke på skärpan. Synd att han inte är med i landslaget nu med så fin form, sa Axnér.
Gå till toppen