Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Noll minuter mellan lektionerna – klagomål på lärarscheman ökar drastiskt

Lärare i Malmö får scheman där pausen mellan lektionerna är så kort att de måste välja: antingen så får de ingen rast alls själva. Eller så minskar de elevernas lektionstid för att hinna med.
– Vi har en drös hemska scheman som medlemmar hör av sig med. De kommer från hela staden, säger Johan Åström, ombud för Lärarnas Riksförbund i Malmö.

Lärarnas klagomål på scheman har ökat drastiskt. Ibland finns ingen tid alls mellan att en lektion slutar och nästa börjar.Bild: Mats Roslund
Pauserna mellan lektioner kan vara mycket korta, ibland ingen tid alls mellan att en lektion slutar och nästa börjar. Ett schema visar hur en lärare ska avsluta en idrottslektion klockan 11.40 och påbörja nästa 12.20. På de fyrtio minuterna däremellan står det "Lunch" i schemat. Men efter idrottslektionen ska läraren se till att eleverna byter om, duschar och lämnar omklädningsrummen. Innan nästa lektion behöver läraren ta fram redskap och förbereda salen och undervisningen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen