Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny möjlighet tycka till om E22-utbyggnad i Lund

Ett tredje körfält och en ny avfart vid Ideon. Så ser planerna för E22 genom Lund ut.
Nu har byggnadsnämnden beslutat att skicka ut detaljplanen på granskning.

Ett extra körfält och en ny av- och påfart planeras.Bild: Bengt Arvidson
Tanken är att bygga en ny av- och påfart på E22 mellan trafikplatserna Gastelyckan och Lund Norra i höjd med Ideon, där bilister som kommer söderifrån ska kunna köra västerut in mot Scheelevägen och i motsatt riktning för att komma ut på motorvägen.
Dessutom ska E22 få ett extra körfält i båda riktningarna på sträckan.
På byggnadsnämndens möte på torsdagen beslutade politikerna att skicka ut detaljplanen på granskning. Det betyder att det nu finns en ny möjlighet att tycka till om planen.
Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ, som hela tiden varit mot motorvägsutbyggnaden, protesterade under mötet och ville att planprocessen skulle avbrytas, men majoriteten av politikerna drev igenom beslutet.
Parallellt med kommunens arbete med detaljplanen jobbar också Trafikverket med frågan om E22:s utbyggnad. Trafikverkets vägplan för är just nu ute på granskning.
Dessutom har Lunds kommunstyrelse nyligen beslutat om direktiv för en utredning om att lägga delar av E22 genom Lund under jord.
Gå till toppen