Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Nobelvägen spärrades av efter brand i lägenhet

På lördagen blev en lägenhet på Möllevången helt utbränd. Mannen som bor i lägenheten fördes till sjukhus och misstänks ha orsakat branden genom vårdslöshet.

På lördagseftermiddagen spärrades Nobelvägen av efter brand i en lägenhet.Bild: Magdalena Avertoft Krantz
Vid 13-tiden på lördagen ryckte polis, ambulans och räddningstjänst ut till Nobelvägen efter larm om en att det brann i en lägenhet. Polisen beskriver lägenheten som ”helt utbränd”. Det är även stora rökskador i trapphuset.
– Det är ytterligare lägenheter som troligtvis blivit rökskadade och sedan är det en restaurang i samma byggnad som fått rök- och vattenskador, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Mannen som bor i lägenheten fördes till sjukhus med ambulans för kontroll efter att ha andats in rök från lägenheten. Han är också misstänkt för att ha vållat branden genom vårdslöshet.
– Lägenheten är avspärrad och tekniker kommer att undersöka den under måndagen är det tänkt, säger Rickard Lundqvist.
Nobelvägen spärrades av under tiden som räddningstjänsten tog sig in i fastigheten.
I en tidigare version av den här artikeln stod det att mannen befann sig i lägenheten när branden utbröt, men det är ännu inte klarlagt om han befann sig i lägenheten eller trapphuset.
Gå till toppen