Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Succéklubben klar för femman: ”Mycket kärlek”

Succéklubben Ariana FC från Malmö fortsätter sin marsch uppåt i fotbollens seriesystem och är nu klar division 5 efter kvalseger mot IFK Rössjöholm från Örkelljunga.
– Några bra spelare ska in, annars är truppen väl rustad för femman, säger profilen Norlla Amiri.

Tränaren Omid Hushamnd hissas efter segern. Omid Hushamnd är en av grundarna till AFC och spelade i laget fram till sommaren 2017 då han drabbades av en knäskada, därefter har han varit tränare för laget.Bild: Claes Thureson
Tränaren Omid Hushamnd.Bild: Claes Thuresson
Ariana är en ung Malmöförening med spelare som har rötterna i Afghanistan. På tre år har man klättrat från division 8 till division 5 – ett avancemang för varje år.
Runt 700 åskådare kom till Hyllie IP på lördagen för att lotsa fram laget till nästa nivå.
– Det var bra stämning och mycket kärlek, säger Norlla Amiri.
Ariana FC:s lagkapten Mustafa Arezoo.Bild: Claes Thureson
FC Ariana hade 2–1 med sig från bortamötet i Örkelljunga och tog ledningen på hemmaplan efter en dryg kvart med ett frisparksmål.
– Sedan gör vi tvåan och trean ganska tidigt i andra halvlek och fyran i slutminuterna. Det var aldrig något snack egentligen, vi dominerade från början till slut, säger Norlla Amiri.
Seger med 4–0 och 6–1 sammanlagt, sedan kunde förberedelserna börja för det stora firandet i en festlokal i Fosie.
Norlla Amiri, som även är ordförande i klubben, valde mitt under säsongen att lämna Lunds BK för att ansluta till Ariana som även fått förstärkningar från Landskrona Bois och BK Olympic.
Ariana FC samlat efter segern.Bild: Claes Thureson
Ariana FC:s andra kvalmatch mot IFK Rössjöholm spelades hemma på Hyllie IP 20 oktober 2018. Första kvalmatchen på Lärkevallen 13 okrober vann AFC med 2-1. Den här matchen vann AFC med 4-0 och går därmed upp till division 5. IFK Rössjöholms målvakt Kennie Svensson hinner före AFC:S Ghassan Talozi på ett friläge.Bild: Claes Thureson
Bild: Claes Thuresson
Gå till toppen