Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vibliotek, La Leia och August No Stress Surf Café prisade vid gala

Den spanska restaurangen Vibliotek vid Södertull är årets restaurang i Malmö. Och August No Stress Surf Café är årets kafé medan underklädesbutiken La Leia är årets butik. På torsdagskvällen utsågs årets vinnare på Malmö citysamverkans årliga gala.

Vibliotek.Bild: Emma Larsson
På torsdagskvällen samlades Malmö citysamverkans medlemmar för den årliga galan som i år hölls på S:t Gertrud. Malmö citysamverkan ägs av Malmö stad, 35 fastighetsägare och 400 butiker och restauranger med målet att utveckla stadens kärna. På den årliga galan utses bästa restaurang, kafé, butik, servicestjärna och ledstjärna bland de företagen som är medlemmar i Malmö citysamverkan. Först får allmänheten rösta på sina favoriter och sen besöker en jury de tre verksamheter som fått flest röster i varje kategori.
Kaféet August No Stress Surf Café fick stor uppmärksamhet när de öppnade då de idén bakom är att anställa funktionshindrade personer. På torsdagen utsågs kaféet på Holmgatan till årets kafé. I motiveringen står det ”Pricken över i är såklart tanken bakom personalen – att bidra till ett socialt hållbart och inkluderande samhälle på detta sätt är något vi är otroligt glada över att se i city”.
Den spanska restaurangen Vibliotek på Södertull fick en tuffare start när de öppnade 2016. Efter att bara haft öppet i några veckor gav Sydsvenskans Bong restaurangen en svidande recension och en etta i betyg. Ägaren Jan Badosa säger idag att han förstår en stor del av kritiken och har sedan dess arbetat hårt för att höja kvaliteten. Ett bevis på det är att Vibliotek på torsdagskvällen utsågs till årets restaurang i Malmö. ”När du besöker denna restaurang så möts du av en familjär stämning, du känner dig välkomnad och som en i gänget. Maten är fantastiskt god och drinkarna likaså. Konceptet är genomgående mysigt och festligt”, står det i motiveringen.
Underklädesbutiken La Leia på gågatan utsågs till årets butik med motiveringen ”Denna butik har lyckats med utmaningen att överleva, utvecklas och växa i dagens föränderliga butiksklimat. Konceptet får guldkant av den fantastiska service som personalen ger”, skriver juryn.
Dessutom delades det ut två personliga priser på galan. Årets servicestjärna blev Lovisa Witt på klädbutiken Liebling vid Davidshalls torg. ”Lovisa är en vänlig naturkraft som från sin Liebling-hörna är en fenomenal ambassadör för Malmö City och även för området Davidshall. Lika självklart som hon visar vägen för en vilsen turist, så pratar hon naturligt med grannar och andra som rör sig i vår fina del av stan. Hon sprider en välkomnande och varm känsla som vi behöver i Malmö”, står det i motiveringen.
Årets ledstjärna blev John Visser på restaurangen Mando Steakhouse & Bar. ”Han sätter blicken högt och vill kunna påverka både andra krögare, medarbetare och gäster att tillsammans ta ansvar för hållbarhetsfrågor. Att driva ett företag kan många göra, men att driva det med den inspiration, passion och framtidsvision som John gör, det är unikt”, lyder en del av motiveringen.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen