Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klackmål räddade poäng för Trelleborgs FF

Det såg mörkt ut. Men TFF hämtade upp ett 0-2-underläge. Med en klack kunde mittbacken Isak Jönsson rädda en poäng för hemmalaget.

Mittbacken Isak Jönsson gjorde 2-2 för hemmalaget.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Fyra omgångar kvar och sex poäng till kvalplats. Mötet med Elfsborg var en måstematch för TFF.
Och det var hemmalaget som började bäst. TFF drev spelet men laget kom aldrig till några vassa chanser. Istället fick Elfsborg matchens först chans. En långboll till Daniel Gustafsson var nära att bli ett friläge innan Trelleborg kunde rensa undan.
Hemmalaget fortsatte att vara drivande men Elfsborg var farliga och ställde om snabbt till anfall när de fick chansen.
0-1 kom i den 15:e matchminuten. På hörna kunde Daniel Gustafsson nicka in bollen och bortasupportrarna jublade. Att TFF spelade på hemmaplan märktes inte eftersom Elfsborgsklacken var större och hördes mer än hemmafansen.
Direkt efter målet missade högeryttern Felix Hörberg i en mottagning och bollen gick ut till inkast för Elfsborg. Tränaren Patrik Winqvist visade sitt missnöje på kanten och manade på laget att fortsätta.
Men det hjälpte inte. 0-2 kom i 21:e minuten efter ett fint inlägg som Joakim Nilsson kunde slå in på volley.
TFF hade svårt att hitta luckor i mitten och spelet i djupled skedde på kanterna. Ibland kom man runt men då gick inlägget till en gulsvart spelare.
Med tvåmålsunderläge gick laget till halvtidsvila.
I andra halvlek inledde hemmalaget med att spela runt bollen inom laget. Det resulterade i ett inlägg från vänsterkanten som Felix Hörberg inte riktigt nådde fram till. Men tränaren Patrik Winqvist och publiken applåderade laget som fortsatte spela offensivt.
Och reduceringen kom. I den I 58:e matchminuten fick en helt ren Salif Camara Jönsson en nickmöjlighet framför målet. Målvakten Kevin Stuhr Ellegaard gjorde en jätteräddning men Camara Jönsson kunde slå in returen och det var 1-2.
Målet gav laget energi och redan fyra minuter senare kunde mittbacken Isak Jönsson klacka in 2-2 på hörna.
Hemmalaget hade kvitterat och slutet av matchen blev dramatisk. TFF jagade ett ledningsmål och i den 81:e matchminuten trodde många att laget fick straff. Men istället gav domaren gult kort till Deniz Hümmet för filmning. Lagkaptenen Camara Jönsson fick matchens sista farliga chans när han missade en nickmöjlighet vid stolpen efter en hörna.
Det blev inga fler mål. 802 åskådare fick se en oavgjord match på Vångavallen. Drömmen om allsvenskan nästa säsong lever, men uppförsbacken är brant.
Gå till toppen