Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sveriges snyggaste kontor kan finnas i Malmö

Gröna växter, pingisbord och lekfulla detaljer. Malmöbaserade Ideas kan ha Sveriges snyggaste kontor – en titel som de redan har kammat hem en gång. Och det är kanske inte så konstigt. Ideas jobbar nämligen själva med just kontorsdesign.

Ideas i Malmö kan kamma hem titeln Årets snyggaste kontor 2018.Bild: Mikael Leijon
Malmöföretaget Ideas jobbar med skräddarsydda inredningskoncept och har sina lokaler i ett parkeringshus vid Malmö Central.
I vanliga fall inreder de andra företags lokaler – men nu är det deras eget kontor som kan komma att hyllas för sin design. Ideas har nämligen valts ut bland 84 nominerade som en av de tre finalisterna i tävlingen Sveriges snyggaste kontor 2018.
– Det är jätteviktigt i vår bransch att leva som man lär. Vi måste självklart ligga i framkant både avseende design, funktion och hållbarhet. Vår kontorsmiljö är både inspirerande för oss och våra kunder. Framöver kommer kontorsmiljöerna garanterat att ha större betydelse för företagen. Det blir en viktigt konkurrensfördel för att attrahera duktiga medarbetare, säger Oscar Rydberg, studiochef på Ideas.
Läs också En skånsk finalist i ”Sveriges snyggaste kontor”
Vad gör ert kontor till Sveriges snyggaste?
– Det är en upplevelse – det är både spännande, roligt och mer varierande än i en vanlig traditionell kontorsmiljö. I vanliga fall tar vi fram inredningskoncept till andra företag men nu har vi verkligen fått utmana oss själva för att skapa en unik miljö som passar vår verksamhet och våra behov.
Ideas kontor i Malmö.Bild: Fotograf Mikael Leijon
Ideas lokaler har faktiskt redan blivit utsedda till Sveriges snyggaste kontor en gång: 2011. Men i år renoverade företaget sina lokaler och nu är de nominerade på nytt.
Läs också Den här gången är inte gräset grönare någon annanstans
Vad tror du om era chanser att vinna igen?
– Det är tuffa konkurrenter och vi håller självklart tummarna. Det känns jättekul att vi har kommit så långt och tror faktiskt att vi har en stor chans.
Tävlingen arrangeras av marknadsplatsen Lokalnytt och det vinnande kontoret utses på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.
Gå till toppen