Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

FCR-basen: ”Vi måste hitta spelarna som är tillräckligt hungriga”

En självkritisk tro på framtiden – så kan man väl summera FC Rosengårdledarnas analys direkt efter guld- och Champions League-missen.
– Det är klart att det är ett slag att vi missar Champions League. Nu kanske spelare väljer Göteborg eller Piteå i stället, sa sportchefen Therese Sjögran.

– Men vi tappar inte det här idag. Snarare perioden före sommaren när vi tar en poäng på tre matcher samtidigt som Piteå strular till det. Samtidigt är det bara att säga grattis till Piteå, de har lett alla omgångar utom inför denna och det är alltid kul när något lag vinner som ingen trott, fortsatte Therese Sjögran.
– Rosengård är en stark klubb. VI kommer att hantera det här och jag tror att vi hade sett över vår organisation oavsett. Vi måste tänka om budgetmässigt och vi måste använda pengarna på rätt sätt och hitta spelarna som är tillräckligt hungriga att föra FCR vidare. Framför allt har man nästan tagit Champions League-platsen för given, sa klubbchefen Erling Nilsson.
Ordföranden Håkan Wifvesson hade ett långt snack både med tränaren Jonas Eidevall och sedan laget efter matchen.
– Vi betonade hur viktig matchen på torsdag är i Champions League och att säsongen inte är över. Jag tycker att vi har lag nog för att bli etta eller tvåa i allsvenskan, men kan väl hålla med om att vi kanske behövt en bredare trupp. Det absolut viktigaste är att vi får kontinuitet i truppen, vi har haft alldeles för stor omsättning på spelare de senaste åren.
– Man får titta på den budget vi har, sa Erling Nilsson. Vi kan ha olika uppfattningar om vem man ska ta in och måste respektera det. Vi brukar vara hälsosamt och ganska tufft kritiska mot varandra i klubben.
– Så här har det sett ut i många år. Vi har valt att ha en spetsig trupp för Europaspelet. Nu kanske vi kan och ska tänka annorlunda inför nästa år när vi inte är där nästa höst, funderade Therese Sjögran.
Som erkände sin del i det hela - inget SM-guld på de tre åren som sportchef och även Erling Nilsson var självkritisk.
– Vi får sätta oss ner och fundera på vad som inte gått bra. Är jag rätt person att leda klubben in i en ny era? Jag vet inte. Jag måste också bli ifrågasatt. Jag är chef och bestämmer.
74-årige Erling Nilssons känslor svajar alltid, men Sydsvenskan erfar att han redan på klubbens enträgna begäran sagt ja till att fortsätta, då hans erfarenhet helt enkelt inte går att ersätta på kort sikt.
Han uttrycker också tämligen brutalt hur fotbollsvärlden förändrats.
– Den tiden är förbi då Marta ringer upp och vill komma till oss.
Är inte det mest slående bristen på snabba spelare i dagens lagmix?
– Det är det stora dilemmat i allsvenskan. Det vimlar inte av den typen av spelare. Svensk fotboll bör analysera om vi prioriterar fel unga spelare, som vi tränar fel.
Gå till toppen