Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rubensson lyfte Göteborg: ”Helt klart mitt bästa år”

Elin Rubensson och Emma Pennsäter lämnade FC Rosengård för att få ett lyft. Nu kan de se fram emot spel i Champions League med Göteborg nästa säsong.

Elin Rubensson jublar med Olivia Schough efter sitt ledningsmål.
– Fotbollsmässigt är detta helt klart mitt bästa år i karriären, men jag är inte förvånad över att vi är där som lag. Vi visste att vi hade den här kapaciteten och hade som mål att nå Europaspel, sa Elin Rubensson.
Landslagsmittfältaren visade vägen till 4–2-segern på Ullevi med två mål i första halvlek. Först dunkade hon in 1–0 efter bara tre minuters spel, sedan skickade hon in 2–0 med ett lobbskott i bortre gaveln efter dryga halvtimmen.
– Jag försökte bara få bollen på mål, sedan kan allting hända, sa Elin Rubensson.
Före avspark belönades hon med pris som både månadens spelare i damallsvenskan och säsongens bästa spelare i Göteborg enligt lagets supportrar. Efter slutsignalen blev det även en silvermedalj, som vägde tungt även jämfört med hennes fyra SM-guld med Rosengård.
Emma Pennsäter kom till Göteborg i somras och fick nu spela hela matchen som vänsterback.
– Jag är jätteglad att vi vann och speciellt att det var mot Rosengård. Vi har varit väldigt starka sista femton minuterna i många matcher och vi visar även idag att vi är där hela vägen, sa hon.
Gå till toppen